Aromatická křupavá kachnička
270 min.
Ingredience
- 1kusKachna mražená
- 2lžičkySůl
- 6kusůBadyán
- 1lžícePepř sečuánský
- 1lžičkaHřebíček
- 3kusySkořice celá
- 8kusůCibulka jarní
- 4kusyZázvor celý
- 6lžicVíno rýžové čínské
- 3lžíceOlej rostlinný
- Příloha
- 24kusůPalačinky
- 8kusůCibulka jarní
- 0,25kusSalát ledový
- 0,5hrnekOmáčka švestková
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
91 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kachnu rozmrazíme, očistíme, odstraníme křídla a zbytek těla rozřízneme podél páteře napůl. Do obou polovin vetřeme důkladně sůl. Vložíme do mísy, přidáme kousky badyánu, pepř, hřebíček, skořici, cibulky, neloupaný zázvor, přilijeme rýžové víno a necháme min. 4-6 h marinovat.
- 2Maso poté dáme na pařák vložený do pánve s vroucí vodou a dusíme 3 -4 h. Po vyjmutí necháme 5 - 6 h vychladnout.
- 3V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso kůží dolů a během 5 -6 minut osmahneme dohněda. Před koncem smažení jednou obrátíme. Poté maso vyjmeme, necháme okapat, odřízneme od kosti a naaranžujeme na lůžko ze salátových listů.
- 4Podáváme po několika kouskách zabalené v palačinkách, doplněné omáčkou, nadrobno nakrájenou cibulkou a okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.