Aromatické rizoto s řapíkatým celerem
25 min.
Ingredience
- 70mililitrůPomerančová šťáva
- 50mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 30mililitrůOlej olivový
- 30gramůSýr Parmezán
- 280gramůRýže loupaná
- 200gramůCeler řapíkatý
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, celer na kostičky a spolu s bobkovým listem necháme zpěnit na rozpáleném oleji.
- 2Do pánve přisypeme rýži a zprudka 3-4min orestujeme. Přilijeme víno, necháme odpařit a poté postupně přiléváme horký vývar. Ke konci vaření ochutíme solí.
- 3Celerové lístky rozmixujeme s pomerančovou šťávou, špetkou soli a 15ml oleje na jemnou salsu.
- 4Do hotového rizota vmícháme salsu, nastrouhaný parmazán, rozdělíme na talíře a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.