Artyčoková frittata
35 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 175gramůFazole Fava
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 36mililitrůOlej olivový
- 45gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 6kusůVejce slepičí
- 12gramůPetržel kudrnka
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole necháme 2 minuty povařit v osolené vodě, poté slijeme a zbavíme je slupek.
- 2Cibuli pokrájíme na půlkolečka. Srdíčka artyčoků na plátky o 5 mm, tuhé části odstraníme. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme artyčoky a fazole a necháme povařit.
- 3Vejce rozšleháme s petrželí, strouhaným sýrem, muškátem. Vše osolíme a opepříme a necháme na mírném plameni povařit na pánvi se zeleninou. Vaříme do ztuhnutí 3/4 směsi.
- 4Dopečeme pod grilem. Podáváme vychladlé, pokrájené na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.