Artyčokový salát
30 min.
Ingredience
- 16kusůArtyčoky sterilované
- 4lžíceOlej olivový
- 200gramůSalám Vysočina
- 1kusPaprika žlutá
- 50gramůRukola
- 50gramůSalát Polníček
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 3kusyČekanka
- 4lžíceMléko kefírové
- 0,5hrstKerblík
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
36 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
915 mg
Postup přípravy
- 1Okapané artyčoky podusíme na rozehřátém oleji. Poté je nakrájíme na kousky. Očištěnou čekanku nakrájíme, salám pokrájíme na kolečka a očištěnou a zrníček zbavenou papriku na proužky.
- 2Polníček s rukolou opereme, osušíme a všechny přísady promícháme v míse.
- 3Zakysanou smetanu smícháme s kefírem, vývarem a ořechovým olejem. Bylinky opláchneme, osušíme, jemně nasekáme, vmícháme do salátu a na závěr vše smícháme se zálivkou.
- 4Salát upravíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.