Artyčoky na řecký způsob

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
22 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vybereme menší artyčoky, máme-li větší nevadí, po úpravě je rozčtvrtíme. Artyčoky hlavně dobře očistíme a seřízneme dřevnatou část.
  • 2
    Vyrobíme si horkou marinádu. Do horké vody přilijeme olej, vymačkáme šťávu z citronů, osolíme, opepříme, přidáme koriandr, celerovou nať, petrželku, tymián a bobkový list.
  • 3
    Artyčoky vložíme do marinády a necháme nejméně 1/2 hodiny vařit. Stáhneme z ohně a necháme v marinádě vychladnout. Scedíme a necháme okapat. Nyní větší kousky artyčoků pokrájíme. Marinádu budeme ještě potřebovat.
  • 4
    Celer, fenykl, čekanku a pórek nakrájíme na proužky a uvaříme v marinádě jako artyčoky. Vaříme pouze 10 minut. Po vychladnutí je přidáme k artyčokům a podáváme jako salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.