Artyčoky na řecký způsob
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyArtyčoky
- 1200mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 1kusBobkový list
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůFenykl čerstvý
- 50gramůPórek
- 15gramůTymián čerstvý
- 3kusyCitrony
- 15gramůCeler - nať
- 50gramůČekanka
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
22 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vybereme menší artyčoky, máme-li větší nevadí, po úpravě je rozčtvrtíme. Artyčoky hlavně dobře očistíme a seřízneme dřevnatou část.
- 2Vyrobíme si horkou marinádu. Do horké vody přilijeme olej, vymačkáme šťávu z citronů, osolíme, opepříme, přidáme koriandr, celerovou nať, petrželku, tymián a bobkový list.
- 3Artyčoky vložíme do marinády a necháme nejméně 1/2 hodiny vařit. Stáhneme z ohně a necháme v marinádě vychladnout. Scedíme a necháme okapat. Nyní větší kousky artyčoků pokrájíme. Marinádu budeme ještě potřebovat.
- 4Celer, fenykl, čekanku a pórek nakrájíme na proužky a uvaříme v marinádě jako artyčoky. Vaříme pouze 10 minut. Po vychladnutí je přidáme k artyčokům a podáváme jako salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.