Artyčoky plněné husími játry
70 min.
Ingredience
- 600gramůArtyčoky
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCibule
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůJátra husí
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, odřízneme horní části, ořežeme dřevnaté části a spodní části vydlabeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, husí játra na malé kostičky, žampiony na plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme cibuli, žampiony a husí játra. Osolíme, opepříme a pozvolna smažíme asi 7 minut. Touto směsí naplníme spodní části artyčoků.
- 3V pekáčku rozehřejeme zbylé máslo, zaprášíme moukou, osmahneme, do pekáčku vyskládáme plněné artyčoky, zalijeme bílým vínem a zprudka víno téměř vyvaříme. Podlijeme vývarem a v troubě pečeme pozvolna zakryté asi 20 minut. Nyní pekáček odkryjeme a dopečeme odkryté. Podle potřeby podlijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.