Artyčoky plněné husími játry

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, odřízneme horní části, ořežeme dřevnaté části a spodní části vydlabeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, husí játra na malé kostičky, žampiony na plátky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme cibuli, žampiony a husí játra. Osolíme, opepříme a pozvolna smažíme asi 7 minut. Touto směsí naplníme spodní části artyčoků.
  • 3
    V pekáčku rozehřejeme zbylé máslo, zaprášíme moukou, osmahneme, do pekáčku vyskládáme plněné artyčoky, zalijeme bílým vínem a zprudka víno téměř vyvaříme. Podlijeme vývarem a v troubě pečeme pozvolna zakryté asi 20 minut. Nyní pekáček odkryjeme a dopečeme odkryté. Podle potřeby podlijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.