Artyčoky s jarní cibulkou a limetkou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1360 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
18 g
Sacharidy
323 g
Vláknina
164 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    12 kusů malých artyčoků (nebo 8 ks větších) očistíme a omyjeme. Očištěnou a omytou jarní cibulku svážeme a spolu s artyčoky vložíme do většího hrnce, zalijeme 6 dl vody, přidáme 1 lžíci olivového oleje, 1/2 lžíce citrónové šťávy, očištěný česnek, sůl podle chuti a pomalu artyčoky dusíme pod pokličkou asi 40 minut. Artyčoky vyjmeme, necháme okapat a odstraníme z nich ostrým nožem vnější listy a vnitřní vlákna. Všechny zdřevnatělé části odřízneme a stonky zkrátíme. Zůstane nám jen křehké "srdce". Poté artyčoky vrátíme zpět do hrnce. Omyjeme čerstvý kopr a polovinu s druhou lžíci olivového oleje přidáme do vody k artyčokům. Znovu pod poklicí artyčoky dusíme ještě asi 15-20 minut.
  • 2
    Limetky omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Měkké artyčoky rozdělíme na talíře, přidáme k nim i jarní cibulku, ozdobíme osminkami limetky, snítkami kopru, pokapeme rozpuštěným máslem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Artyčoky s jarní cibulkou a limetkou
Musím vyzkoušet 😁