Artyčoky s rajčatovou omáčkou
70 min.

Ingredience
- 600gramůArtyčoky
- 10gramůSůl
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 200mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůOmáčka rajčatová
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, odřízneme horní a dřevnaté části. Spodní části nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.
- 2Plátky artyčoků vložíme do vroucí vody, osolíme, okyselíme octem a vaříme 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 3V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme plátky artyčoků, zalijeme bílým vínem, necháme zprudka téměř vyvařit, přilijeme vývar, rajčatovou omáčku a v troubě pozvolna pečeme 10 minut. Do hotového pokrmu vmícháme dvě lžíce másla, dobře promícháme a porce na talířích posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.