Artyčoky s rajčatovou omáčkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, odřízneme horní a dřevnaté části. Spodní části nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.
  • 2
    Plátky artyčoků vložíme do vroucí vody, osolíme, okyselíme octem a vaříme 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 3
    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme plátky artyčoků, zalijeme bílým vínem, necháme zprudka téměř vyvařit, přilijeme vývar, rajčatovou omáčku a v troubě pozvolna pečeme 10 minut. Do hotového pokrmu vmícháme dvě lžíce másla, dobře promícháme a porce na talířích posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.