Artyčoky se studenou smetanovou pórkovou omáčkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
55 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z velkých artyčoků odkrojíme stopky tak, abychom je mohli postavit, vložíme je do velkého hrnce s vařící osolenou vodou, vaříme zvolna přibližně 40 minut částečně zakryté pokličkou, než změknou. Zda jsou artyčoky hotové, zjistíme zatáhnutím za jeden list, měl by se snadno odlomit. Uvařené artyčoky vyjmeme drátěnou sběračkou, nechme okapat a půl hodiny vychladnout.
  • 2
    Z každého artyčoku vytrhneme středový listový trs, okrajové listy ponecháme, vydlabeme nepoživatelnou středovou dužinu.
  • 3
    Pórky na jemno posekáme, oloupaný česnek utřeme se solí. V misce smícháme zakysanou smetanu s pórkem, česnekovou pastou a bílým vinným octem, směs vidličkou dobře vyšleháme.
  • 4
    Do vydlabané dutiny každého artyčoku nalijeme několik lžic omáčky a podáváme na mělkém středním talíři. Konzumujeme tak, že do omáčky namáčme odtržený okrajový list artyčoku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.