Artyčoky v olivovém oleji
50 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 150gramůBrambory
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 30gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1kusCitrony
- 160gramůMrkev kořen
- 6gramůKopr čerstvý
- 600gramůArtyčoky
- 200mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
50 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé artyčoky zbavíme stonku a listů, omyjeme a pokapeme citrónovou šťávou. Brambory a mrkev pokrájíme na drobnější kousky, cibulky oloupeme.
- 2Artyčoky přidáme k zelenině, vše zalijeme olivovým olejem, osolíme, osladíme, zakápneme citrónovou šťávou a zalijeme trochou vody, necháme vařit až do změknutí.
- 3Podáváme dobře vychlazené, zdobené hráškem a posekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.