Artyčoky v olivovém oleji

50 min.
Turecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
50 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé artyčoky zbavíme stonku a listů, omyjeme a pokapeme citrónovou šťávou. Brambory a mrkev pokrájíme na drobnější kousky, cibulky oloupeme.
  • 2
    Artyčoky přidáme k zelenině, vše zalijeme olivovým olejem, osolíme, osladíme, zakápneme citrónovou šťávou a zalijeme trochou vody, necháme vařit až do změknutí.
  • 3
    Podáváme dobře vychlazené, zdobené hráškem a posekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.