Artyčoky zapečené

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a ořežeme dřevnaté části. Spodní části vydlabeme. Šalotku a cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, karotku na kolečka, slaninu na kostičky, anglickou slaninu na plátky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny, šalotku, žampiony a pozvolna osmažíme. Touto směsí naplníme artyčoky a překryjeme je plátkem anglické slaniny.
  • 3
    V pekáčku rozpálíme olej, zpěníme cibuli s karotkou, vložíme naplněné artyčoky, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a zprudka vyvaříme víno téměř na tuk. Podlijeme vývarem, pekáček zakryjeme a zvolna dusíme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Pekáček odkryjeme a necháme zvolna dopéct odkryté, aby plátky slaniny lehce zezlátly. Hotové artyčoky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.