Asijský kuřecí salát
50 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůNudle čínské vaječné
- 8kusůShiitake houby
- 10gramůUcho Jidášovo
- 200gramůHrachové lusky
- 4kusyZelí čínské
- 1kusPaprika červená
- 4kusyCibulka jarní
- 250gramůKaštany vodní
- 1lžíceZázvor mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceJogurt bílý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOmáčka Hoisin
- 3lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceVíno rýžové čínské
- 3lžíceChilli omáčka
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceLimetková šťáva
- 3lžíceOcet rýžový
- 2lžíceMandle plátky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
8 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Předem v 1,5 l vody uvaříme za 15-20 minut kuřecí prsa. Když jsou měkká, nakrájíme je na proužky a vložíme do velké mísy. Dále podle návodu uvaříme sušené čínské nudle hokkien, propláchneme je, necháme odkapat a přimícháme ke kuřeti.
- 2Mezitím namočíme na 15 minut do horké vody sušené houby shiitake, potom je slijeme a nakrájíme na plátky. Houby Jidášovo ucho namočíme na 15 minut do vody, potom je slijeme a ještě ve studené vodě opereme. Mladé hráškové lusky zbavíme špiček a stopek, spaříme je a překrájíme na šikmé proužky. Mladé čínské zelí opereme, rozdělíme na listy a překrájíme na široké pruhy, červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na tenké proužky a jarní cibulky nasekáme na tenká kolečka. Konzervované vodní kaštany necháme okapat a nakrájíme je na plátky, nastrouháme čerstvý zázvor a svazek čerstvých bylinek a umeleme pepř.
- 3Do mísy s kuřecím masem a nudlemi přidáme houby a nakrájenou zeleninu s vodním kaštanem a vše spolu dobře promícháme.
- 4Dále připravíme dresink. Bílý jogurt našleháme se zázvorem, solí a pepřem, čínskou omáčkou hoisin, sladkou sojovou omáčkou, sladkým dezertním vínem, chilli a rybí omáčkou, šťávou z limetky a rýžovým octem. Dresink nalijeme na salát tak, aby byly všechny přísady dobře obaleny.
- 5Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme posypaný mandlovými plátky a sekanými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.