Asijský kuřecí salát

50 min.

Ingredience

    • 800gramůKuřecí prsa
    • 1,5litryVoda pitná
    • 500gramůNudle čínské vaječné
    • 8kusůShiitake houby
    • 10gramůUcho Jidášovo
    • 200gramůHrachové lusky
    • 4kusyZelí čínské
    • 1kusPaprika červená
    • 4kusyCibulka jarní
    • 250gramůKaštany vodní
    • 1lžíceZázvor mletý
    • 1kusBylinky čerstvé - svazek
    • 0,5lžičkaPepř černý mletý
    • 4lžíceJogurt bílý
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceOmáčka Hoisin
    • 3lžíceOmáčka sójová
    • 3lžíceVíno rýžové čínské
    • 3lžíceChilli omáčka
    • 1lžíceOmáčka rybí
    • 1lžíceLimetková šťáva
    • 3lžíceOcet rýžový
    • 2lžíceMandle plátky
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
8 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem v 1,5 l vody uvaříme za 15-20 minut kuřecí prsa. Když jsou měkká, nakrájíme je na proužky a vložíme do velké mísy. Dále podle návodu uvaříme sušené čínské nudle hokkien, propláchneme je, necháme odkapat a přimícháme ke kuřeti.
  • 2
    Mezitím namočíme na 15 minut do horké vody sušené houby shiitake, potom je slijeme a nakrájíme na plátky. Houby Jidášovo ucho namočíme na 15 minut do vody, potom je slijeme a ještě ve studené vodě opereme. Mladé hráškové lusky zbavíme špiček a stopek, spaříme je a překrájíme na šikmé proužky. Mladé čínské zelí opereme, rozdělíme na listy a překrájíme na široké pruhy, červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na tenké proužky a jarní cibulky nasekáme na tenká kolečka. Konzervované vodní kaštany necháme okapat a nakrájíme je na plátky, nastrouháme čerstvý zázvor a svazek čerstvých bylinek a umeleme pepř.
  • 3
    Do mísy s kuřecím masem a nudlemi přidáme houby a nakrájenou zeleninu s vodním kaštanem a vše spolu dobře promícháme.
  • 4
    Dále připravíme dresink. Bílý jogurt našleháme se zázvorem, solí a pepřem, čínskou omáčkou hoisin, sladkou sojovou omáčkou, sladkým dezertním vínem, chilli a rybí omáčkou, šťávou z limetky a rýžovým octem. Dresink nalijeme na salát tak, aby byly všechny přísady dobře obaleny.
  • 5
    Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme posypaný mandlovými plátky a sekanými bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.