Asijský pikantní sýr tofu s nudlemi
50 min.
Ingredience
- 300gramůNudle rýžové
- 400gramůVývar asijský
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 8kusůŠalotka
- 3kusyChilli paprička
- 20gramůZázvor celý
- 3lžíceRajčatová šťáva
- 3lžíceCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 2lžíceŘeřicha
- 2kusyCitrony
- 3lžíceOmáčka sójová
- 500gramůSýr sójový - Tofu
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Asijský vývar ohřejeme a vložíme do něj nabobtnat na 10 minut rýžové nudle, které pak necháme v sítu odkapat.
- 2Tvrdý tofu sýr pokrájíme na kostky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Oloupanou cibuli pokrájíme na malé kostičky. Kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu nastrouháme. Lístky koliandru opláchneme vodou a nasekáme nadrobno. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme je na tenké nudličky. Omytou řeřichu drobně pokrájíme.
- 3Ve woku na rozpáleném oleji prudce restujeme tofu sýr s chilli papričkami, pak k němu přimícháme cibuli, zmírníme teplotu a společně smažíme asi minutu, pak přidáme citronovou kůru, rajčatovou šťávu, sójovou omáčku, 2 lžíce citronové šťávy, koliandr a dochutíme cukrem se špetkou soli.
- 4Vše během smažení dobře promícháme, přidáme odkapané nudle, lehce promícháme a rozdělíme porce do misek. Každou porci posypeme řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.