Asijský pikantní sýr tofu s nudlemi

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Asijský vývar ohřejeme a vložíme do něj nabobtnat na 10 minut rýžové nudle, které pak necháme v sítu odkapat.
  • 2
    Tvrdý tofu sýr pokrájíme na kostky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Oloupanou cibuli pokrájíme na malé kostičky. Kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu nastrouháme. Lístky koliandru opláchneme vodou a nasekáme nadrobno. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme je na tenké nudličky. Omytou řeřichu drobně pokrájíme.
  • 3
    Ve woku na rozpáleném oleji prudce restujeme tofu sýr s chilli papričkami, pak k němu přimícháme cibuli, zmírníme teplotu a společně smažíme asi minutu, pak přidáme citronovou kůru, rajčatovou šťávu, sójovou omáčku, 2 lžíce citronové šťávy, koliandr a dochutíme cukrem se špetkou soli.
  • 4
    Vše během smažení dobře promícháme, přidáme odkapané nudle, lehce promícháme a rozdělíme porce do misek. Každou porci posypeme řeřichou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.