Asijský salát coleslaw
20 min.
Ingredience
- 4kusyZelí čínské
- 0,5kusKapusta kadeřavá
- 8kusůCibulka jarní
- 2kusyMrkev kořen
- 4kusyKafirové listy
- 200gramůKaštany vodní
- 2kusyCitronová tráva
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 4lžíceOřechy burské pražené
- 1lžíceZázvor celý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMajonéza
- 2lžíceJogurt bílý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceLimetková šťáva
- 4lžíceOcet rýžový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na tenké proužky pokrájíme listy čínského zelí, půl hlávky kadeřavé kapusty, jarní cibulky, oloupané středně velké mrkve a kafirové listy. Konzervované vodní kaštany necháme okapat a nakrájíme na plátky, na kolečka nasekáme citronovou trávu a nahrubo čerstvý koriandr. Dále posekáme arašídové oříšky, nastrouháme čerstvý zázvor a umeleme pepř.
- 2Ve velké míse smícháme proužky čínského zelí a kapusty s jarní cibulkou, mrkví a kafirovými listy, přidáme vodní kaštany s citronovou trávou a vše promícháme.
- 3Dohladka našleháme majonézu s jogurtem, citrónovou a limetkovou šťávou, rýžovým octem, solí, pepřem a strouhaným zázvorem. Směs nalijeme na salát a dobře promícháme tak, aby zelenina byla zálivkou dobře obalená.
- 4Salát rozdělíme na misky, posypeme koriandrem, sekanými arašídy a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.