Asijský salát s tuňákem, růžičkovou kapustou a broskví
15 min.
Ingredience
- 320gramůKapusta růžičková
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 100gramůSalát Mizuna
- 1kusChilli paprička
- 4kusyRajčata Cherry
- 1kusBroskve
- 155gramůEscuris Tuňák v olivovém oleji
- 2špetkySůl bylinková
- 1lžičkaCitrónová šťáva
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Růžičkovou kapustičku očistíme, omyjeme a každou růžičku rozkrojíme na čtvrtiny. V kastrólku si přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, ve které růžičkovou kapustičku povaříme 3 minuty, aby byla na skus - al dente. Poté ji zcedíme a necháme vychladnout.
- 2Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na nudličky. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Omytou oloupanou čerstvou broskev rozpůlíme, odstraníme pecku a pokrájíme ji na půlměsíčky. Omyjeme si listy salátu, vodu setřepeme, listy natrháme na menší kusy a dáme je do mísy.
- 3K salátovým listům přidáme pokrájenou růžičkovou kapustu, broskev, chilli papričku, tuňáka v olivovém oleji (i s olejem), Mozzarellu - třešničky, vše promícháme, podle chuti osolíme bylinkovou solí a pokapeme citrónovou šťávou. Znovu vše promícháme, mísu s hotovým salátem ozdobíme pokrájenými rajčátky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.