Aspik s křepelčími vejci a uzeným jazykem
35 min.
Ingredience
- 4kusyPečivo pšeničné běžné máslové
- 400gramůHovězí uzený jazyk
- Aspik
- 1litrVývar z uzeného masa
- 12plátkůŽelatina
- Vařená vejce
- 4kusyVejce křepelčí
- 4decilitryVoda pitná
- Vařená zelenina
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel - nať
- 50gramůCeler řapíkatý
- 4litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), omyjeme řapíkatý celer a vše dáme do hrnce s 1 litrem vody. Přidáme sůl, cukr, citrónovou šťávu a zeleninu povaříme 15 minut. Poté ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Mezitím křepelčí vajíčka uvaříme ve 4 dl vody natvrdo. Vaříme je 5 minut. Poté je zchladíme pod studenou vodou a oloupeme.
- 3Uzený hovězí jazyk (uvařený) oloupeme a nakrájíme na nudličky. Do 4 formiček rozdělíme nudličky jazyka. Uzený studený vývar smícháme se želatinou, necháme ji dokonale rozpustit a nalijeme do formiček, aby maso aspik zakryl. Necháme ztuhnout, poté do středu posadíme křepelčí vajíčka, která zalijeme aspikem tak, že vajíčka zakryje. Znovu necháme ztuhnout. Nakonec do každé formičky dáme míchanou zeleninu, zalijeme aspikem a necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout.
- 4Aspik s křepelčími vejci podáváme vychlazený s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.