Aspik s vejci a uzeným lososem
35 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstPažitka
- 1lžíceEstragon
- 4plátkyLosos uzený
- 300mililitrůVoda pitná
- 33gramůŽelatina
- 200gramůMajonéza light
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
356 mg
Cukr
655 mg
Postup přípravy
- 1Aspik připravujeme den předem.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kousky a smícháme s polovinou nasekaných bylinek.
- 3Připravená vejce rozložíme do formy na aspik a proložíme je plátky uzeného lososa.
- 4Želatinu připravíme podle návodu (ve 300ml vody rozpustíme 1 sáček práškové želatiny) a nalijeme ji na vejce. Necháme v chladničce do druhého dne.
- 5V misce smícháme majonézu se zbylými bylinkami.
- 6Aspik podáváme nakrájený na plátky s bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.