Aspik se zeleninou a vejcem

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
650 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu dáme do rendlíku a zalijeme vodou podle návodu (5-6 dl). Poté ji za stálého míchání ohřejeme, ale nevaříme. Ochutíme solí, cukrem a octem. Misky, které budeme chtít použít pro aspik, vypláchneme studenou vodou.
  • 2
    Sterilovanou okurku pokrájíme na kostičky. Omyjeme červenou papriku, rozpůlíme ji, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl vody a uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je asi 9-10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme petrželku a otrhané lístky odložíme na ozdobu.
  • 3
    Do misek nalijeme malou vrstvu aspiku, na dno položíme jedno kolečko vajíčka, pomocí lžíce vajíčko zalijeme a postupně vrstvíme pokrájenou zeleninu, kterou proléváme aspikem, který vždy necháme chvilku zatuhnout. Nakonec položíme 1-2 kolečka vajíčka. Misky zalijeme aspikem a necháme je v chladu zatuhnout.
  • 4
    Když je aspik ztuhnutý, vyklopíme ho na servírovací talířky, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 25. 2. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Dělal jsem to již 2x poprvé jsem měl trochu problém želatinu dobře dochutit...jinak fajn svačinka