Aspik se zeleninou a vejcem
20 min.
Ingredience
- 80gramůOkurky nakládané
- 1kusPaprika červená
- 80gramůŠunka dušená
- 80gramůSýr Čedar
- 6decilitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- Aspik
- 25gramůŽelatina
- 6decilitrůVoda pitná
- 2špetkySůl
- 2špetkyCukr krupice
- 0,5lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
650 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Želatinu dáme do rendlíku a zalijeme vodou podle návodu (5-6 dl). Poté ji za stálého míchání ohřejeme, ale nevaříme. Ochutíme solí, cukrem a octem. Misky, které budeme chtít použít pro aspik, vypláchneme studenou vodou.
- 2Sterilovanou okurku pokrájíme na kostičky. Omyjeme červenou papriku, rozpůlíme ji, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl vody a uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je asi 9-10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme petrželku a otrhané lístky odložíme na ozdobu.
- 3Do misek nalijeme malou vrstvu aspiku, na dno položíme jedno kolečko vajíčka, pomocí lžíce vajíčko zalijeme a postupně vrstvíme pokrájenou zeleninu, kterou proléváme aspikem, který vždy necháme chvilku zatuhnout. Nakonec položíme 1-2 kolečka vajíčka. Misky zalijeme aspikem a necháme je v chladu zatuhnout.
- 4Když je aspik ztuhnutý, vyklopíme ho na servírovací talířky, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 25. 2. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Dělal jsem to již 2x poprvé jsem měl trochu problém želatinu dobře dochutit...jinak fajn svačinka