Australské kari kuře
65 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí stehna
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 300gramůOmáčka sladkokyselá
- 4decilitryVoda pitná
- 100gramůRozinky tmavé
- 3kusyBanány
- 100gramůKdoule
- 3lžíceMed včelí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna vykostíme, umyjeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm nakrájené maso. Maso vyndáme, necháme zatím stranou. Do hrnce vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a vlijeme kari omáčku Madras a zahřejeme. Do omáčky vrátíme maso, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a povaříme 20 minut.
- 2K masu přisypeme rozinky, na tenké plátky nakrájené kdoule (Venušina jablka), vmícháme med a oloupané na kolečka nakrájené banány. Opět přiklopíme poklici a dusíme přibližně 20 minut. Před dokončením dušení jídlo podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením.
- 3Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme pod poklicí 5 minut a potom rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.