Avgholemono
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 50gramůRýže loupaná
- 0,25lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
379 mg
Cukr
525 mg
Postup přípravy
- 1Rýži dobře promyjeme a přidáme ji do vroucího drůbežího vývaru. Teplotu vařiče zmírníme a rýži vaříme pozvolna 15-20 minut. Potom ji odstavíme z plotny. Vajíčka rozšleháme a opatrně do nich vmícháme citronovou šťávu a zamícháme je do vývaru. Znovu polévku dáme vařit, ochutíme solí a bílým pepřem a těsně před varem odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.