Avokádo s garnáty
140 min.
Ingredience
- 200gramůGarnát obecný
- 400gramůAvokádo
- 50gramůPetržel - nať
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůŽelatina
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
49 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
8 g
Cukr
840 mg
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny dáme do misky, zalijeme dostatečným množstvím vody a necháme nabobtnat. Rozkrojíme avokáda, vyjmeme pecky a lžicí vyberte dužinu. Do misky vymačkáme citronovou šťávu, omyjte petrželku, osušíme ji a nasekáme.
- 2Avokádovou dužinu dáme do mixéru, přidáme lžíci citronové šťávy, petrželku, po špetce soli a pepře a rozmixujte vše na hladkou hmotu. Zkontrolujeme, zda je jí 0,5 litru, případný přebytek dáme stranou.
- 3Postavíme na sporák pánev a rozehřejeme v ní na lžíci vody želatinu. Přidáme směs s avokádem a vařečkou rychle mícháme. Nakonec přimícháme částečně ušlehanou smetanu. Směs nalijeme do bábovkové formy a nejméně na 2 hodiny dáme do ledničky.
- 4Mezitím oloupáme ocásky garnáty. V misce smícháme zbylou citronovou šťávu s pepřem a solí, postupně přiléváme olej a vidličkou šleháme, dokud nezískáme hladkou omáčku. Tu nalijte na garnáty a vše jemně promícháme.
- 5Před podáváním vytáhneme avokádový krém z ledničky, ponoříme formu na okamžik do horké vody a vyklopíme její obsah na servírovací mísu. Prázdný střed vyplníme předem připravenymi garnáty a hotový
- 6předkrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.