Avokádo s krevetovým salátem
20 min.
Ingredience
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusŠalotka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceŘeřicha
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyAvokádo
- 1kusČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
14 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krevety omyjeme a osušíme. Čekanku očistíme, odstraníme košťál, puk nakrájíme na nudličky. Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu až na tenký okraj vydlabeme, nakrájíme na kostičky.
- 2Vydlabané půlky avokáda i kostičky dužiny pokapeme citronovou šťávou. Dužinu promícháme s krevetami, čekankou, oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotkou, řeřichou a olejem. Salát podle chuti osolíme, opepříme a naplníme do půlek avokáda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.