Avokádo s listovým salátem
20 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyAvokádo
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
661 mg
Postup přípravy
- 1Omytý salát natrháme na kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Ocet smícháme se solí, pepřem a šalotkou. Zašleháme olivový olej, přidáme garnáty a necháme je v zálivce marinovat asi 10 minut. Potom je vyjmeme.
- 3Oloupaná avokáda rozpůlíme a vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na tenké plátky.
- 4Na talíře upravíme kousky salátu, plátky avokáda a garnáty. Zakapeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.