Avokádo s rajčaty a mátou
20 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 2kusyAvokádo
- 1lžíceMáta
- 500mililitrůVoda pitná
- zálivka
- 2lžičkyOcet vinný
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata krátce spaříme ve vroucí vodě, zchladíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- 2V misce promícháme vinný ocet s dijonskou hořčicí. Postupně zašleháme olej, přidáme cukr, osolíme a opepříme.
- 3Omytá avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a ihned potřeme připravenou zálivkou.
- 4V misce smícháme rajčata s mátou a se zbylou zálivkou. Směs navršíme na poloviny avokád a ozdobíme snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.