Avokádo se salátem z celeru

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Z avokádové dužiny vykrajujeme kousky. Vložíme je do misky. Řapíky celeru nasekáme nadrobno a přidáme do misky k avokádu. Jablko omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přimícháme k avokádu s celerem. Směs promícháme.
  • 2
    Připravíme si zálivku. Smísíme v misce zakysanou smetanu a šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelijeme avokádovo-celerovo-jablkovou směs v misce a zlehka promícháme. Vyrobeným salátem plníme poloviny avokáda. Vlašské ořechy nasekáme nebo umeleme a posypeme jimi naplněné poloviny avokáda.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.