Avokádový krém Haifa
10 min.
Ingredience
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusAvokádo
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 0,13litrVíno šumivé (sekt)
- 0,75litrHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
330 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, metličkou důkladně rozšleháme, přivedeme k varu a asi 3min provaříme.
- 2Avokádo rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu rozmixujeme. Přidáme do polévky a už nevaříme. Ochutíme solí a pepřem. Přilijeme šampaňské a polévku ihned podáváme.
- 3Dozdobíme kopečkem ušlehané šlehačky a posypeme jemně nakrájeným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.