Avokádový salát s gorgonzolou
25 min.
Ingredience
- 300gramůAvokádo
- 300gramůJahody zahradní
- 300gramůMeloun žlutý
- 500gramůSýr Gorgonzola
- 300gramůSalát Polníček
- 300gramůSalát listový Dubáček
- 100gramůOlivy černé
- 100gramůMed včelí
- 100gramůOřechy vlašské
- 200mililitrůPomerančová šťáva
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
56 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Dobře vyzrálé avokádo oloupeme, očistíme čerstvé jahody a oloupeme a vypeckujeme medový (žlutý) meloun. Ovoce a sýr gorgonzola pokrájíme na 1 cm kostičky, vložíme do mísy a lehce promícháme. Ke směsi přidáme natrhaný salát dubový list, opraný a osušený polníček a černé olivy s peckou.
- 2Dále připravíme dresink tak, že smícháme panenský olivový olej s pomerančovou šťávou, přilijeme včelí med a vyšleháme tak, aby se suroviny dobře spojily. Dresink přidáme k ovoci se sýrem a salátem, vše lehce smícháme a rozdělíme na talíře.
- 3Servírujeme posypané nasekanými vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.