Avokádový salát s krevetami a hořčičnou zálivkou
35 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 125mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůKopr čerstvý
- 60mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát římský
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyAvokádo
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
52 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na tenčí plátky. Římský salát rozdělíme na listy a opláchneme, necháme okapat. Krevety necháme pár minut povařit v 700 ml vroucí vody. Kopr nasekáme na jemné kousky.
- 2Z 300 ml vody si připravíme vodní lázeň a v ní vyšleháme hořčici a žloutek. Použijeme nejlépe elektrický šlehač, šleháme do zesvětlení směsi, poté vmícháme olej, citronovou šťávu a kopr, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Salát a avokádo rozdělíme na talíře, navrch dáme krevety a zalijeme připravenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.