Avokádový salát s ovocem
40 min.
Ingredience
- 200gramůMaliny
- 3kusyAvokádo
- 3kusyKiwi
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej bodlákový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř citronový
- 150gramůRajčata
- 4lžícePomerančová šťáva
- 3lžíceSirup Monin - grenadina
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceDžus banánový
- 6lžicOlej z tykvových semen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
16 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maliny opláchneme a osušíme. Avokáda překrojíme napůl, zbavíme pecek, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kiwi oloupeme, rozmixujeme na pyré, pokapeme citronovou šťávou.
- 2Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a překrojíme napůl. Na pánvi rozpálíme olej, houby podusíme, osolíme a okořeníme pepřem.
- 3Rajčata očistíme, omyjeme, překrojíme napůl, přidáme k žampionům a asi 3 minuty podusíme. Vyjmeme a necháme vychladnout.
- 4K houbám přimícháme ostružiny a avokádo. Pyré z kiwi smícháme s ovocnými šťávami, olejem z tykvových semen a zeleninovým vývarem. Osolíme a opepříme.
- 5Salát přelijeme omáčkou a podáváme zdobený plátky kiwi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.