Babiččina míchaná vajíčka
20 min.
Ingredience
- 30gramůChléb pšeničný (bílý)
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůŠunka dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
267 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kůrky z bílého chleba nakrájíme na kostičky, dušenou šunku pokrájíme také na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a kostičky chleba a šunky zprudka opečeme.
- 2Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme lžíci másla, přilijeme rozšlehaná vejce, dřevěnou vařečkou stále mícháme, až začnou vejce tuhnout. Osolíme a opepříme. Pánev odstavíme a vejce rozdělíme na tři talířky. Na povrch vajíček přidáme lžíci chlebových kůrek a lžíci opečené šunky.
- 3Takto připravená vejce podáváme jako výbornou snídani.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.