Babiččina vaječná polévka se smetanou
20 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 50mililitrůVíno portské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaŠafrán
- 2lžícePistácie
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
809 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozšleháme žloutky, vývar a víno, přidáme sůl, cukr, skořici, muškátový oříšek a šafrán.
- 2Polévku šleháme ve vodní lázni až k bodu varu, nevaříme, jinak se srazí. Přidáme smetanu a polévku dochutíme.
- 3Hotovou polévku posypeme sekanými pistáciemi, nalijeme do talířů a ihned podáváme.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.