Babičina škvarková pomazánka

160 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2016 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
169 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vysmažíme nejdříve domácí vepřové škvarky: vepřové syrové sádlo očistíme nožem. Pokrájíme na kostičky přibližně 1.5 x 1.5 cm. Pokrájené sádlo dáme do hrnce (nebo hluboké větší pánve) s těžkým dnem. Přilijeme 0.5- 1.7 dl vody. Sádlo za častého promíchání smažíme při střední teplotě pod poklicí. Kostičky sádla se musí vyškařit na zlaté škvarky.
  • 2
    Jakmile je už dostatek vyškvařeného sádla a škvarky "plavou" v sádle, můžeme průběžně naběračkou sádlo odebírat. Ke konci smažení do sádla se škvarky přilijeme mléko. Poté sádlo scedíme, nalijeme do keramického džbánu s víkem nebo zavařovací sklenice. Sádlo odložíme, využijeme je jinak. Zlaté škvarky v sítu mírně pomačkáme vidličkou a necháme okapat.
  • 3
    Do rendlíku dáme 2 vejce s 3-4 dl vody a vejce uvaříme natvrdo. Vaříme 9-10 minut. Poté je zchladíme a oloupeme. Domácí škvarky, pečené vepřové maso a vejce pomeleme na masovém strojku. Vše v míse promícháme se solí, pepřem a plnotučnou hořčicí. Očištěné šalotky a jarní cibulku omyjeme. Šalotku pokrájíme najemno a přimícháme ji do pomazánky. Zelenou cibulku nakrájíme na tenké plátky.
  • 4
    Chleby namažeme škvarkovou pomazánkou, ozdobíme je jarní cibulkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.