Bábovka s droždím a smetanou
70 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 30gramůDroždí
- 0,2litrSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 1hrstMandle
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Smetanu mírně nahřejeme, přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
- 2Cukr i vejce utřeme s máslem, přidáme citronovou kůru a vanilku. Poté přilijeme kvásek z droždí, postupně přisypáváme osolenou mouku a vypracujeme těsto. Na závěr přimícháme oloupané, na plátky nakrájené mandle a těsto vložíme do vymaštěné bábovkové formy. Necháme kynout. Po vykynutí těsta pozvolna upečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.