Bábovka s droždím a smetanou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu mírně nahřejeme, přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Cukr i vejce utřeme s máslem, přidáme citronovou kůru a vanilku. Poté přilijeme kvásek z droždí, postupně přisypáváme osolenou mouku a vypracujeme těsto. Na závěr přimícháme oloupané, na plátky nakrájené mandle a těsto vložíme do vymaštěné bábovkové formy. Necháme kynout. Po vykynutí těsta pozvolna upečeme v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.