Bábovka s meruňkami a mandlemi

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, 25 g - polovinu - másla, krupicový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
  • 4
    Během programu nakrájíme na jemno sušené meruňky i spařené oloupané mandle, smícháme je v misce s rozpuštěnou polovinou másla, třtinovým cukrem a pomerančovou šťávou.
  • 5
    Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Ze dvou třetin těsta vyválíme válec, který vložíme do vymazané formy na bábovku. Ve válci vytlačíme po celém obvodu žlábek, který naplníme meruňkovou směsí. Pak přidáme nahoru válec ze zbývající třetiny těsta a spojíme je k sobě, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud bábovka nemá dvakrát větší objem.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a bábovku v ní pečeme přibližně 30 až 35 minut, dokud nemá zlatavou barvu a není zcela propečená. Propečení kontrolujeme zapíchnutím dřevěné špejle.
  • 7
    Upečenou bábovku necháme pomalu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.