Baby špenát s vepřovým masem
25 min.
Ingredience
- 150gramůBaby špenát
- 1kusVepřové koleno vařené
- 1lžíceMed včelí
- 50mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 40gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1hrstOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme zálivku: v misce vyšleháme tekutý med (pokud není dostatečně tekutý, krátce jej zahřejeme) s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí do hladké emulze.
- 2Ořechy krátce orestujeme na pánvi.
- 3Do mísy vsypeme dobře omyté mladé špenátové listy a ochutíme je zálivkou. Přidáme sušená (nebo polosušená) rajčata, orestované ořechy a na kousky nakrájené, předem uvařené vepřové koleno. Vše zlehka promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.