Babylonská věž
30 min.
Ingredience
- 200gramůŠunka od kosti
- 400gramůRajčata
- 250gramůMozzarella
- 250gramůAvokádo
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůSůl
- 1kusŠalotka
- 30mililitrůLimetková šťáva
- 10gramůLimetková kůra
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
38 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Šalotku, koriandr a limetkovou kůru rozmixujeme nahrubo a vložíme do mísy. Ochutíme limetkovou šťávou, solí a pepřem a necháme rozležet. Zatím si nakrájíme rajčata a mozzarellu na tenké plátky, avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužninu také nakrájíme na tenké plátky. Plátky šunky nakrájíme na menší kusy. Na jednotlivých talířích skládáme věž z plátků všech připravených surovin, jednotlivé vrstvy zakapeme umixovaným nálevem. Pro lepší stabilitu můžeme zpevnit hotovou věž špejlí. Podáváme pokapané olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.