Bacán – pečená příloha k masu
45 min.
Ingredience
- 750gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 0,5lžíceMajoránka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůBrambory vařené
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
549 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme hladkou mouku, do které uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru, vlažné mléko, necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce, sůl, majoránku, pepř, jemně nastrouhaný vařený velký brambor, olej a vymícháme polořídké těsto, které nalijeme na plech vytřený sádlem. Těsto necháme na plechu ještě 10 - 15 minut kynout, poté ho vložíme do trouby, předehřáté na 220°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 30 minut, horký bacán nakrájíme na kostky a podáváme ho jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.