Bacán – pečená příloha k masu

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
549 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou mouku, do které uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru, vlažné mléko, necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce, sůl, majoránku, pepř, jemně nastrouhaný vařený velký brambor, olej a vymícháme polořídké těsto, které nalijeme na plech vytřený sádlem. Těsto necháme na plechu ještě 10 - 15 minut kynout, poté ho vložíme do trouby, předehřáté na 220°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 30 minut, horký bacán nakrájíme na kostky a podáváme ho jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.