Bacochy
35 min.
Ingredience
- Na drobenku
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 3lžíceCukr moučkový
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na náplň
- 1lžíceHrozinky
- 30mililitrůRum
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžícePomerančová kůra
- 1kusZtužovač šlehačky
- 250gramůTvaroh tučný
- Na potření
- Na těsto
- 130mililitrůOlej rostlinný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2gramyCukr krupice
- 250mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka polohrubá
- 21gramůDroždí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
- 2Do pekárny postupně dáváme všechny suroviny na těsto a nastavíme program „těsto“.
- 3V mezičase připravíme náplň a drobenku.
- 4Na náplň si na několik hodin namočíme rozinky do rumu.
- 5Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Přimícháme strouhanou pomerančovou kůru, sůl, okapané rozinky, dobře promícháme. Na závěr všleháme ztužovač šlehačky.
- 6Na drobenku v míse promícháme suché suroviny, a prsty zpracujeme s máslem do drobivé směsi, kterou necháme v lednici vychladit.
- 7Vykynuté těsto rozdělíme na osm dílů, rozválíme do čtverců, které plníme tvarohovou nádivkou a rohy těsta spojíme, aby vznikly šátečky. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut pečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.