Bačovské pirohy s uzeným sýrem
55 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 4litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 160gramůMouka polohrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3kusyKlobása ostravská
- 250gramůSýr Oštiepok
- 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, dáme do jednoho litru vody a uvaříme je ve slupce doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, poté je smícháme s polohrubou moukou, žloutkem a uhněteme těsto.
- 2Klobásu nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme a dáme do misky. Do hrnce si dáme vařit zbylou vodu, když je vroucí, osolíme ji. Slaninu nakrájíme na kostičky a v rendlíku ji dozlatova vyškvaříme.
- 3Těsto dáme na vál a vyválíme z něj placku silnou asi 3 mm. Rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky. Na každý šáteček dáme kolečko klobásy a přehneme ho tak, že nám vznikne šáteček - piroh. Okraje k sobě přitiskneme a pirohy opatrně naházíme do vařící vody. Promícháme a když pirohy vyplavou napovrch, povaříme je přibližně 30-60 sekund a děrovanou naběračkou je vyjmeme z vody.
- 4Polijeme je rozškvařenou slaninou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.