Bačovské plněné brambory

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
111 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libeček a kopr omyjeme, nadrobno pokrájíme. Uherský salám pokrájíme na velmi malé kostičky, slaninu na proužky.
  • 2
    8 kusů velkých brambor omyjeme, vložíme do vody (přibližne 2 litrů) a uvaříme je ve slupce téměř do měkka. Vychladlé brambory oloupeme, podélně je rozpůlíme a dužinu vydlabeme tak, aby nám zůstala "skořápka".
  • 3
    Dužinu z brambor vložíme do misky, přidáme Brynzu, vajíčko, sladkou a pálivou papriku, drcený kmín, lžíci libečku, 0,5 lžíce kopru, smetanu, vše vyšleháme na konzistenci krému. Nakonec přimícháme pokrájený salám.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej s máslem, vydlabané brambory opatrně opečeme ze všech stran do zlatova.
  • 5
    Opečené brambory naplníme krémem, brambory naskládáme do vymaštěného pekáčku (s 1 lžící oleje) a na každý naplněný brambor položíme plátek slaniny. Necháme je v předem vyhřáté troubě zapéct při teplotě 220°C přibližně 6 - 10 minut a následně podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
út 4. 11. 2014
Dobrůtka !