Bačovský bramborový závin s klobásou

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
998 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, uvaříme ve vodě ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Do druhé misky nastrouháme tvrdý sýr Eidam a připravíme si plátky sýru holandského typu s klobásou.
  • 2
    V míse nastrouhané brambory smícháme se solí, 1 vejcem a hladkou moukou. Promíchané těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a rukama ho dobře propracujeme. Pod těsto si dáme pečící papír a válečkem rozválíme těsto o síle asi 1 cm. Na plát těsta rozložíme plátky "holandského" sýra, na něj položíme za sebou 2 klobásy a pomocí pečícího papíru závin svineme. Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut při 200°C, pak závin potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a nastrouhaným Eidamem a závin dopečeme (přibližně 10 minut), až je kůrka zlatá.
  • 3
    Závin nakrájíme na porce a podáváme s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.