Bačovský závin s Oštiepkom a klobásou

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme ve vývaru ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně pomeleme.
  • 2
    Do misky nastrouháme 100 g ovčího uzeného sýru Oštiepok a 100 g si nakrájíme na tenká kolečka. Připravíme si pikantní uzenou klobásu.
  • 3
    V míse pomleté brambory smícháme se solí, 1 vejcem a hladkou moukou. Těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a rukama dobře propracujeme. Pod těsto si dáme pečící papír a válečkem ho rozválíme na sílu asi 1 cm. Na plát těsta rozložíme nakrájené plátky sýra, na něj položíme za sebou 2 nožičky klobásy a pomocí pečícího papíru závin svineme.
  • 4
    Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut při 200°C.
  • 5
    Závin po 15 - 20 minutách potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a závin zprudka dopečeme (přibližně 5 - 8 minut při 220°C), až je kůrka zlatá.
  • 6
    Závin nakrájíme na porce a podáváme ho teplý i studený s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.