Bačovský závin s Oštiepkom a klobásou
80 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůSýr Oštiepok
- 200gramůKlobása uzená
- 350gramůZelí kysané
- 1litrVývar drůbeží
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve vývaru ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně pomeleme.
- 2Do misky nastrouháme 100 g ovčího uzeného sýru Oštiepok a 100 g si nakrájíme na tenká kolečka. Připravíme si pikantní uzenou klobásu.
- 3V míse pomleté brambory smícháme se solí, 1 vejcem a hladkou moukou. Těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a rukama dobře propracujeme. Pod těsto si dáme pečící papír a válečkem ho rozválíme na sílu asi 1 cm. Na plát těsta rozložíme nakrájené plátky sýra, na něj položíme za sebou 2 nožičky klobásy a pomocí pečícího papíru závin svineme.
- 4Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut při 200°C.
- 5Závin po 15 - 20 minutách potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a závin zprudka dopečeme (přibližně 5 - 8 minut při 220°C), až je kůrka zlatá.
- 6Závin nakrájíme na porce a podáváme ho teplý i studený s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.