Bádenské řezy s cibulí
60 min.
Ingredience
- 1000gramůCibule
- 500gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 20gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůMléko polotučné
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku se lžičkou soli, vyhloubíme důlek, nalijeme do něj vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí a cukr. Promícháme s trochou mouky a necháme přikryté 20 minut stát. Potom přilijeme olej a vypracujeme těsto, které necháme kynout 40 minut.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme v rozehřátém másle 12 minut. Podle chuti opepříme.
- 3Těsto vyválíme na tenký plát, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a na těsto rozprostřeme cibuli. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Asi po 10 minutách pečení posypeme cibuli nastrouhaným sýrem.
- 4Upečený koláč nakrájíme na řezy. Pokrm podáváme teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.