Bagety v semínkách
50 min.
Ingredience
- Na podsypání válu
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Směs semínek na krustu
- 2lžíceMák - semena
- 2lžíceSezam - semena
- 3lžíceLněné semínko
- 3lžíceSlunečnice - semena
- Těsto
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 26gramůDroždí
- 410mililitrůVoda pitná
- 100gramůMouka žitná chlebová tmavá předměřická
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kynuté těsto vypracujeme pro nás běžným způsobem. Buď v domácí pekárně na program Těsto, kde suroviny vložíme v pořadí dle přiloženého návodu. Nebo vypracujeme klasicky, z trochy už odměřené vody, cukru, droždí a lžíce hladké mouky vytvoříme kvásek, přikryjeme utěrkou a po vykynutí hněteme se vším ostatním. Vodu použijeme vlažnou, droždí čerstvé v kostce, sůl a všechny mouky smícháme předem dohromady. Hotové těsto trošku poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
- 2Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý díl zpracujeme do bochánku a pak vyvalíme bagetu o délce cca 35 cm. Připravené bagety potřeme postupně po jedné ze všech stran vlažnou vodou a "oválíme" je ve směsi semínek. Přendáme je ještě i na vál a ještě jednou silněji vyvalíme a pomačkáme, abychom co jak nejvíce semínek zatlačili do těsta.
- 3Připravené bagety uložíme na speciální plech určený k jejich pečení, zoubkovaným nožem mírně potřeným olejem je několikrát šikmým řezem nařízneme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
- 4Vykynuté bagety přestříkneme rozprašovačem vlažnou vodou, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme zhruba 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.