Bagety v semínkách

50 min.
Evropa

Ingredience

  • Na podsypání válu
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
  • Směs semínek na krustu
  • Těsto
    • 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 2lžičkySůl
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 26gramůDroždí
    • 410mililitrůVoda pitná
    • 100gramůMouka žitná chlebová tmavá předměřická
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kynuté těsto vypracujeme pro nás běžným způsobem. Buď v domácí pekárně na program Těsto, kde suroviny vložíme v pořadí dle přiloženého návodu. Nebo vypracujeme klasicky, z trochy už odměřené vody, cukru, droždí a lžíce hladké mouky vytvoříme kvásek, přikryjeme utěrkou a po vykynutí hněteme se vším ostatním. Vodu použijeme vlažnou, droždí čerstvé v kostce, sůl a všechny mouky smícháme předem dohromady. Hotové těsto trošku poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
  • 2
    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý díl zpracujeme do bochánku a pak vyvalíme bagetu o délce cca 35 cm. Připravené bagety potřeme postupně po jedné ze všech stran vlažnou vodou a "oválíme" je ve směsi semínek. Přendáme je ještě i na vál a ještě jednou silněji vyvalíme a pomačkáme, abychom co jak nejvíce semínek zatlačili do těsta.
  • 3
    Připravené bagety uložíme na speciální plech určený k jejich pečení, zoubkovaným nožem mírně potřeným olejem je několikrát šikmým řezem nařízneme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  • 4
    Vykynuté bagety přestříkneme rozprašovačem vlažnou vodou, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme zhruba 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.