Bagna cauda – omáčka z ančoviček
35 min.
Ingredience
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 5lžicOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 90gramůMáslo čerstvé
- 4kusyPaprika červená
- 4kusyPaprika zelená
- 2kusyCuketa
- 1kusBrokolice
- 4kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme zeleninu - rozpůlíme papriky, zbavíme je semen, nakrájíme na nudličky. Stejně pokrájíme cukety i mrkve, připravenou zeleninu společně s brokolicí vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme do lednice.
- 2Z ančoviček odebereme 5 lžic oleje na pozdější použití, ostatní olej slijeme. Česnek i ančovičky pokrájíme nadrobno. Na pánvi smícháme olej z ančoviček, olivový olej a máslo. Za stálého míchání zahříváme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí.
- 3Přidáme česnek, za stálého míchání jej opékáme asi 2 minuty, poté vložíme ančovičky, které za častého míchání opékáme asi 10 minut. Ančovičky musí změknout, vznikne z nich řídká pasta – omáčka bagna cauda.
- 4Vychlazenou zeleninu nazdobíme na talíř, kousky zeleniny se však nemáčejí do horké omáčky bagna cauda. Omáčku je potřeba stále udržovat horkou, proto je vhodné využít například soupravy na přípravu fondue.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.