Bakaliaros na cibuli
60 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramCibule
- 1,5kilogramyFilé z aljašské tresky
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 0,5decilitrVoda pitná
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky nakrájíme na menší porce, obalíme v hladké mouce a osmažíme v hluboké pánvi na oleji. Odložíme na talíř, pánev vytřeme papírovým ubrouskem, rozpustíme máslo a na něm usmažíme cibuli, nakrájenou na kolečka. Přidáme rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme, necháme na mírném ohni asi 15 minut povařit.
- 2Na takto připravenou omáčku vložíme osmažené kousky ryby, podlijeme mírně vodou a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
- 3Ihned podáváme například s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.