Bakoňská kapusta
60 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 250gramůVepřová uzená plec
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Vápník
438 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu uvaříme v osolené vodě, vymačkáme a nakrájíme.
- 2Uzené maso nakrájíme na kostky a osmažíme dozlatova. Smícháme s kapustou a vložíme do pekáčku nebo do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Zapékáme v troubě tak, aby sýr utvořil kůrčičku.
- 4Podáváme s osmaženými plátky bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.