Bakoňské vepřové kotlety

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůVepřové kotlety
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 60gramůSádlo škvařené
    • 1kusCibule
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 3lžíceHouby čerstvé
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 125gramůZakysaná smetana
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
951 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme na nahřátou mísu.
  • 2
    Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájené houby. Zaprášíme mletou paprikou, vložíme opečené kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.
  • 3
    Měkké kotlety vyjmeme na nahřáté talíře. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Kotlety na talířích přeléváme omáčkou.
  • 4
    Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
st 2. 4. 2014
Uvařila jsem je. Jsou vynikající! Doporučuju!
trribulus
út 4. 3. 2014
Další zajímavý recept. Určitě brzy vyzkouším a dám vědět.