Bakoňské vepřové kotlety
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 3lžíceHouby čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 125gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
951 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme na nahřátou mísu.
- 2Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájené houby. Zaprášíme mletou paprikou, vložíme opečené kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.
- 3Měkké kotlety vyjmeme na nahřáté talíře. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Kotlety na talířích přeléváme omáčkou.
- 4Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
st 2. 4. 2014
Uvařila jsem je. Jsou vynikající! Doporučuju!
trribulus
út 4. 3. 2014
Další zajímavý recept. Určitě brzy vyzkouším a dám vědět.