Bal, kirgizský kořeněný medový nápoj
10 min.
Ingredience
- 800mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 3lžíceZázvor
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaHřebíček
- 100gramůMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Vodu uvedeme do varu, poté do ní vhodíme 6 zrnek pepře, 2 bobkové listy, nakrájený čerstvý zázvor, kousek skořicové kůry a 10 hřebíčků. Když směs vzkypí, sejmeme nádobu z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme ustát.
- 2Po 10 minutách v tekutině rozpustíme med, nápoj rozmícháme a přecedíme.
- 3Nápoj bal podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.