Bal, kirgizský kořeněný medový nápoj

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu uvedeme do varu, poté do ní vhodíme 6 zrnek pepře, 2 bobkové listy, nakrájený čerstvý zázvor, kousek skořicové kůry a 10 hřebíčků. Když směs vzkypí, sejmeme nádobu z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme ustát.
  • 2
    Po 10 minutách v tekutině rozpustíme med, nápoj rozmícháme a přecedíme.
  • 3
    Nápoj bal podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.