Balkánská králičí játra
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůJátra králičí
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyRajčata
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá králičí játra nakrájíme na hranolky.
- 2Na pánvi dozlatova osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a vyjmeme ji. Do výpeku přidáme játra a za stálého míchání je opékáme asi 2 minuty. Zmírníme příkon tepla, vložíme zpět cibuli a přidáme oloupaná, na kostky nakrájená rajčata, mletou papriku, pepř a očištěnou, na proužky nakrájenou papriku. Vše dusíme 4 minuty.
- 3Nakonec pokrm osolíme a podáváme posypaný nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.